Waar kun je gaan werken als CNC draaier?

Als CNC draaier is het jouw taak om de juiste vorm te krijgen met behulp van freesmachines. Deze technische baan is op dit moment erg in trek. Hoewel veel mensen wel weten wat een CNC draaier is, weten ze vaak niet echt waar je kunt gaan werken als CNC draaier. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we hieronder alles over deze vraag voor je onder elkaar gezet. Zo weet je beter wat je van deze baan kunt verwachten:

Toekomstperspectief en werkzaamheden

cnc draaierOm te zien waar je kunt gaan werken als CNC draaier is het noodzakelijk om even te kijken naar de werkzaamheden die je zal moeten verrichten als je kiest voor dit beroep. Met dit beroep is het aan jou om de juiste machines te gebruiken voor het frasen van diverse soorten materialen. Dit kan gaan om hout, maar ook om kunststof of metaal. Tevens zal je de verantwoordelijkheid hebben over de bewerkingsvolgorde en over het algemeen productieproces. Naast deze technische aspecten zal je na moeten denken over het gereedschap wat je nodig hebt voor de klus, lees meer op ondernemersbelang.nl

Er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar CNC draaiers. Zo kan je later onder andere terecht bij bedrijven in de onderstaande sectoren:

  • De metaalindustrie
  • De machine-industrie
  • De werktuigbouwkunde
  • De elektrotechniek
  • De installatietechniek

Hoewel het voornamelijk grote bedrijven zullen zijn is het ook goed mogelijk dat je in een kleinschalig team zal komen te werken. Deze verscheidenheid brengt met zich mee dat het mogelijk is om zowel zelfstandig als in teamverband aan de slag te gaan, in dit atikel lees je meer. De grote vraagt heeft bijgedragen aan een prima salaris. Hierdoor is het geen verkeerd idee om een carrière als CNC draaier te overwegen voor de toekomst.