Voordelen voor een winkelier van pinbetalingen 

Met contant geld betalen doen niet zo veel mensen meer, pinbetalingen nemen steeds meer toe. Sinds de invoering in de jaren 90 is het betalen met de pinpas steeds populairder geworden. Consumenten hoeven niet meer zoveel geld op zak te hebben en hoeven niet apart geld te halen. Maar wat zijn de voordelen voor een winkelier van pinbetalingen? 

Minder geld op zak 

Waar consumenten minder geld op zak hoeven te hebben, heeft de winkelier minder contant geld in de kassa. Een groot voordeel, want dit is niet alleen veiliger in de winkel, er hoeven dan ook minder bankstortingen gedaan te worden. Dit is zowel veiliger als goedkoper. Hier kan een pinautomaat Paqar uiteraard aan bijdragen. 

Voordeel 

Een ander voordeel voor een winkelier is dat hij geen omzet meer misloopt. Een winkelier zonder pinapparaat zal merken dat er mensen zijn die niet kunnen betalen. Niet omdat ze het geld niet hebben, maar omdat ze het niet contant bij zich hebben. Als er een pinapparaat had gestaan had deze klant met zijn pinpas afgerekend, en die ben je nu dus hoogstwaarschijnlijk kwijt.  

Dit zijn al twee voordelen voor een winkelier van pinbetalingen, maar er is er nog een. Wat dacht je van de doorstroom in je winkel? Een pinbetaling gaat veel sneller dan een contante betaling. De klant hoeft namelijk geen geld uit zijn portemonnee te zoeken en de caissière geen wisselgeld uit de kassa. En wanneer je kiest voor contactloos betalen, is de snelheid nog groter! 

Er zijn dus verschillende voordelen voor een winkelier van pinbetalingen. En aangezien de aanschaf van een pinapparaat niet zo duur meer is, wegen die voordelen al heel snel op tegen de kosten.