Hoe snel kun je ‘droog’ worden in de gym?

Om een droog lichaam te krijgen zal er zowel in de gym als thuis met discipline naar dit doel toegewerkt moeten worden. Met een duidelijk eetschema en een bijpassend trainingsschema kan elk ‘droog’ doel binnen een relatief korte periode bereikt worden.

Vet verbranden per persoon verschillend

vet verbrandenVeel mensen vragen zich af wat nou de precieze periode is waarin je hier actief mee bezig moet zijn voordat een dergelijk doel bereikt is. Het is natuurlijk per persoon verschillend hoeveel vet er verbrand moet worden, hoeveel spiermassa er reeds aanwezig is en wat bepaalde eetgewoontes zijn.

Om een algemene richtlijn te volgen kan er vanuit gegaan worden dat je binnen 8 tot 16 weken een relatief droog lichaam kunt trainen. Wil je meer weten? Bezoek dan eens de website van deze mannen en volg hun stappenplan om zo droog mogelijk te worden in de gym: https://www.droogtrainenacademie.nl

8 tot 16 weken helemaal droog worden

Binnen 8 tot 16 weken is dan voor mannen het doel om tussen de 9 en 12% aan vetpercentage te bereiken. Voor vrouwen zal dit ongeveer 15 tot 18% zijn. Bij deze waardes, of natuurlijk lager, zijn de spieren duidelijk zichtbaar en zul je ook een wasbordje bijvoorbeeld duidelijk kunnen waarnemen.

Om dit te bereiken zul je tijdens die 8 tot 16 weken een negatieve energiebalans moeten handhaven. Per lichaamsgewicht en lichaamstype verschilt het natuurlijk hoe groot deze moet zijn, maar gemiddeld is het aan te raden om dagelijks tussen de 300 en 500 minder calorieën binnen te krijgen dan dat je er binnenkrijgt. Op deze manier zal beetje bij beetje je vetpercentage afnemen en zul je binnen de aangegeven periode zo goed als drooggetraind zijn.