Op YouTube Engels leren of toch lessen nemen?

youtube engelse lesHet internet is zo’n grote bron van informatie dat je hier alles kunt vinden om jezelf een nieuwe vaardigheid te leren. De informatie is vaak ook nog eens volledig gratis beschikbaar. Een goede bron met veel content om iets te leren is YouTube. Op de website staan miljoenen video’s waarin mensen hun kennis over een bepaald onderwerp delen.

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om Engelse les te leren op YouTube. Het is een mogelijkheid als je op een goedkope manier je taalvaardigheid wilt verbeteren. Wat je echter op zal vallen is dat veel van de video’s geplaatst worden door personen of bedrijven die naast hun gratis content ook betaalde lessen aanbieden. Is het nu beter om op YouTube Engels te leren of om toch lessen te nemen?

YouTube goede start voor beginners

Als we de video’s op YouTube bekijken waarin mensen Engels kunnen leren, dan kunnen we concluderen dat dit vooral een goede start is voor beginners. Wanneer je vaardigheid van de taal nog op een laag niveau is dan kan je een stuk beter worden door eerst de video’s op het platform te bekijken die gratis beschikbaar zijn. Je leert hierin de basis van de taal. Handige zinnen die goed van pas komen bij allerlei situaties die je in het dagelijks leven tegen kunt komen. Na verloop van tijd zal je echter wel stagneren in je groei om je taalvaardigheden nog verder te verbeteren.

Lessen nemen om snel verder te komen

Wanneer je echt snel verder wilt komen om het lezen, schrijven en spreken van Engels naar een ander niveau te tillen, dan kan je het beste lessen nemen. Deze lessen zijn namelijk ontworpen om je steeds een niveau hoger te brengen. De lessen die samen een cursus vormen zijn een geheel. De stof die je in het begin behandeld komt vaak later nog een keer terug, maar dan in een meer geavanceerde vorm. In het begin leer je misschien losse woorden, maar later zal je met deze woorden volledige zinnen vormen. Tevens zal de persoon die de lessen geeft je ook leren hoe je correct Engels moet spreken.